Viimeisiä viedään

Perjantai 7.4.2017 klo 0:02 - Ann-Mari

Viimeisiä viedään!

Viimeisimmät ja hektisimmät päivät ovat käsillä. Kaikki mitä on pystytty, on tehty. Tähän vaalikauteen, loppusyksystä, sattui perheessä surutapahtuma, joka samalla pysäytti, että aiheutti valtavan työrupeaman.

Luonnollisesti tähän päälle, kevät oli täynnä omaan elinkeinoon liittyviä matkoja, joita ei pystynyt siirtämään. Euroopassa kun eivät messujaan siirrä meidän Suomessa pidettävien vaalien takia.

Onneksi oma perhe, isot lapset on olleet auttamassa mm. telttatapahtumien kanssa, jotta mainoksia on saatu maailmalle ja ystävät levittäneet ilosanomaa.

Pari päivää vedetään viedä täysillä ja se on sitten siinä.

amin_lahjat.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, kokoomus, vantaa

Vauhdikas kevät

Sunnuntai 2.4.2017 klo 2:07 - Ann-Mari Patshijew

Kevät 2017- vauhtia piisaa-vaalikentällä ja töissä

Tätä kirjoittaessani olen Saksanmaalla. Tiimiläiset hoitivat viikonloppuna flyerin jakoa, minun ollessa työmatkalla.

dysseli.jpg

Pienen evästyksen hain messuhuinaan paikallisesta kioskista ja mietin samalla että oliko se juuri tällainen alkoholijuomatölkki, joka meillä Suomessa on vain erään myymäläketjun oikeus myydä. Taitaapi olla.

Aina  ulkomailla reissatessa huomaa, kuinka paljon mutkattomampaa alkoholiin suhtautuminen on muualla kuin meillä kotosuomessa.

Enkä siis joutunut turmion tielle, vaikka tuon yhden frizzanten nautin.

Nautintoa lisääi ihana auringonpaiste jota taidan kerätä matkalaukullisen mukaani.

frizzante_ami.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, kokoomus, ehdokas

Taas mennään, hiljaiselon jälkeen

Lauantai 11.3.2017 - Ann-Mari

Taas mennään!

Pitkän kirjoittamisesta hiljaiselon jälkeen ( kirjoittaminen on välillä haasteellista siis) se on taas menoa ja meininkiä!

Kuntavaaleja on tässä työstetty ja suunitelmia tehty ja nyt se viimoinen kuukauden kovin työ on alkanut.

Viimeiset neljä vuotta Vantaalla varavaltuutettuna, ympäristölautakunnan ja rakennuslupajaoston sekä aluetoimikkunnan jäseninä ovat vahvistaneet haluani olla mukana kehittämässä omaa asuinkuntaani.

Vahvuuteni olla hyvä neuvottelukumppani, asioista järkevästi keskusteleva ihminen on tärkein ominaisuus kun keskutellaan asioista.

Toivon että ahkera työskentelyni johtaa tällä kertaa maaliin saakka!

Teltoilla nähdään, tänään Hakunilassa

(ps. kuva ei siis teltta-asustani. Tässä juhlittiin yrittäjyyttä Lappeenrannssa)

sekalaista_amin_puhelimesta_004.JPG

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, kuntavaalit, kokoomus

Kiitos

Maanantai 27.4.2015 - Ann-Mari Patshijew

Kiitos!

Sydämellinen kiitos kaikille äänestäjille.

Te ja tiimini teitte tästä kokemuksesta upeamman kuin olisin ikinä osannut aavistaa. En voi kyllin kiittää kaikkia tapaamiani ihmisiä ja äänestäjiä tai kampanjassa mukana olleita kultakimpaleita.

Hetki hengähdetty hengästyttävän vaalikampanjan jäljiltä.

Upea matka aivan upeiden tiimiläisten kanssa on nyt takana. Uusi työpaikka eduskunnassa ei tällä kertaa auennut. Luonnollisesti se harmittaa, mutta kokemus itsessään oli mahtava. Sain tutustua uusiin ihmisiin, kokea itsensä markkinoinnin aivan eri tavalla, mitä työssäni olen tottunut sitä tekemään. Bensaa kului ja kilometrejä nieltiin, on tämä vaalipiiri sen verran laaja.

Nyt ajattelin vetää himean henkeä, jatkaa kuntapolitiikassa, viettää aikaa perheen kanssa ja jatkaa yritykseni parissa.

Tämä ehdokas kiittää ja kuittaa ja hiljenee.

Mutta vain hetkeksi.

Pysy siis kanavalla =)

duunissa_hommissa_sm-kilpailuja_spiikkaamassa.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Nyt mennään eikä meinata

Lauantai 18.4.2015 klo 10:06 - Ann-Mari Patshijew

Nyt mennään, eikä meinata!

Vähiin käy enekuin kloppuu. Viimeisien vaalipäivien aika kotisivujen päivittäminen on jäänyt vähemmälle, kun tien päällä on tullut vietettyä 17 tunnin vaalikiertue-päiviä.

Virtaa kuitenkin riittää kuin pienessä kylässä. Tiimiläisiä äy hieman sääliksi, he kun ovat pyytettömästi tehneet kanssani vaalityötä ja väsymys varmasti painaa.

Sivujen päivittäminen on nyt jäänyt vähemmälle, vaikka kirjoituksia olisi luonnollisesti pitänyt tehdä enemmän. Minä pidän kuitenkin enemmän ihmisten kanssa suorasta kontaktista ja vaalikentillä ihmisten kanssa keskustelu on hyvin hedelmällistä ja mielenkiintoista.

Mutta taas mennään, tänään Korso, Rekola, Myyrmäki, Sello ja tiimi hoitelee Hakunilaa, Tikkurilaa, Hyvinjäätä ja Järvenpäätä. Huikea päivä, huikea matka.

Täältä näet paremmin ja nopeammin missä liikun ja mitä teen!

www.facebook.com/AnnMariPatshijewKok

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit

Onko maahantulokiellolla mitään merkitystä?

Tiistai 14.4.2015 klo 14:05 - Ann-Mari Patshijew

Onko maahantulokiellolla mitään merkitystä?

 

Liikennerikkomuksista jaetaan suurempia rangaistuksia kuin maahantulokiellon rikkomisista.

Maahantulokiellon rangaistusten tehottomuus rasittaa poliisia ja syö turhaan resursseja vähäiseltä kenttäväeltä.

Maahantulokieltojen määrä on jyrkässä kasvussa, vuonna 2014 maahantulokieltoja määrättiin 2400, kun vuotta aiemmin niitä oli 500 vähemmän.

Yleisin syy kiellon taustalla on syyllistyminen rikoksiin.

Tällä hetkellä maahantulokiellon rikkomisesta ei seuraa mitään muuta kuin kohtuullisen pieni sakkorangaistus,

joka jää maksamatta, kun laittomasti maahan tulleella ei ole Suomessa tuloja, eikä täten mitään ulosmitattavaa.

Vankeudeksi ei vielä tällä hetkellä muunneta muita kuin Käräjäoikeuden määräämiä sakkoja.

Maahantulokieltoa rikotaan aika surutta, eikä sen järjestelmällinen rikkominenkaan tee muuta kuin hieman nosta päiväsakkojen lukumäärää.

Osa esimerkiksi Viron kansalaisista, joilla on maahantulokielto, tulee seuraavana päivänä takaisin, kun heidät on käännytetty takaisin Viroon…

 

Poliisi on turhautunut

 

Schengen-alueen sisällä liikkuvuus on verrattain vapaata eikä rajatarkastuksia muistuttavaa tarkastusta saa rajalla suorittaa.

Tarkastus tulee olla satunnaista, eikä sitä saa kohdistaa kaikkiin matkustajiin.

Satamassa suoritetaan jonkin verran ulkomaalaisvalvontaa ja matkustusasiakirjojen tarkastuksia, mutta niukkojen resurssien johdosta valvonta on valitettavan vähäistä.

Maahantulokiellon noudattamista ei pystytä käytännössä valvomaan laisinkaan.

Rikkomus käy useimmiten ilmi vasta siinä vaiheessa kun ulkomaalainen joutuu rikoksen takia tekemisiin poliisin kanssa.

Useimmilla paikkakunnilla maahantulokieltoa rikkovia ”vakioasiakkaita” on iso osa, myös Helsingissä. 

Suuri ongelma on tietysti se että he tekevät rikoksensa Suomessa, saavat sakko rangaistuksen, joka jää maksamatta ja heidät poistetaan maasta.

Ja tämä sitoo poliisin resursseja, yhden tai kaksi saattajaa.

Helsingissä matka esimerkiksi satamaan on lyhyt, mutta Jyväskylästä kuskatessa tilanne on toinen.

Valtio maksaa useimmiten kotimatkan ja ”vakioasiakas” matkustaa pahimmassa tapauksessa seuraavalla laivalla takaisin Suomeen.

Melkoinen ongelma, eikä helpotusta ole ihan heti näköpiirissä luvassa. 

Olisiko maahantulokiellon rangaistuksia nostettava?

Ei voi olla, että tavan kansalainen saa liikennerikkomuksesta isomman rangaistuksen kuin maahantulokieltoa rikkova henkilö.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maahantulokielto, rangaistus

Ruotsista vieraita

Maanantai 13.4.2015 - Ann-Mari Patshijew

Espoossa vieraili tänään ruotsalaisen sisarpuolueen, moderaattien puheenjohtaja Anna Kinberg Batran. Keskustelimme pitkään kampanjoinnista ja hän lupasi ottaa yhteyttä ja kysyä kampanjastani kauneusalan ammattilaisten kohdalla, kiinnosti kovasti tämä hieno, itsensä työllistävä ammattiryhmä. Pyysi minua myös heille Ruotsiin töihin, mikäli paikka eduskunnassa ei tällä kertaa aukene 

ruosti_ja_m.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pääsiäisen hieman erilainen kampanjanjointi

Maanantai 6.4.2015 klo 23:16 - Ann-Mari Patshijew

Pääsiäinen vierähti mukavasti messukeskuksessa. Vuotuinen, perintein American Car Show kerää vuosittain yli 50 000 ihmistä ihastelemaan upeita autoja.

Olin itse mukana, oma autoni oli näyttelyssä ja lisäksi järjestin ja juonsin jälleen yhteistyökumppaneiden kanssa Miss Hot Rod kilpailun.

Hauska, pitkä viikonloppu sisälsi siis työtä, kampanjointia ja hieman mukavaa yhdessäoloa ystävien kanssa.

Kilpailujen järjestäminen on mukavaa työtä. Nuoret naiset jotka kilpailuun osallistuvat, kasvavat aina metritolkulla sen koulutuksen ja esiintymisten jälkeen jonka me heille järjestämme. On mukava seurata lavakarisman kasvua muutaman tiiviin päivän aikana.

Nyt pahainen influenssa hirmuisen kuumeen kera pakotti yllättäin pedin pohjalle, joten pari seuraavaa vaalipäivää himmaillaan sängyn pohjalla. Onneksi upea tiimi paikkaa muutaman esiintymisvuoroni.

miss_hot_rod.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Itä-Uusimaa linkkarikierros

Sunnuntai 22.3.2015 klo 15:09 - Ann-Mari Patshijew

Erittäin aurinkoinen, mutta kovin tuulinen aamu valkeni eilen, 21.3 jolloin Itä-Uudenmaan bussikiertue lähti liikenteeseen, mukana 19 eduskuntavaaliehdokasta Uudenmaan vaalipiiristä.

Itse matkustin tiimini Eevan kanssa, joka auttoi joka pysähdyspaikalla flyerin jaossa. Oman tukitiimiläisen kanssa on mukava tehdä hommia!

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Loviisa, jossa saimme aamupalaksi torilla possua ja salaattia. Tässä kohtaa myös pääministeri astui mukaan bussiin. Sitten kävimme Porvoon torilla, Monninkylässä, Askolan kirkonkylällä, Pukkilassa pysähdyimme syömään viehättävässä ravintolassa nimeltä Kohiseva. Pukkilasta jatkoimme matkaa vielä Sipoon Nikkilään, joka oli viimeine pysähdyspaikka. Nikkilässä kävinkin päivän pisimmät jutustelut yli 40 vuotta suutarina toimineen yrittäjän kanssa. Keskustelimme sairauksien hoidosta, yrittäjyydestä Suomessa, yrittäjyyden sosiaaliturvan puutteesta ja yleisesti yrittäjyyden ilmapiiristä.

Muu tiimini olikin toisaalla; Aku, vaalipäällikköni kävi Järvenpäässä, markkinoilla jakamassa esitettä ja vanhin tyttäreni Catharina taas Itä-Hakkilassa jakamassa munkkikahveja ja esitteitäni. Tiimiläiseni Olli taas kävi viemässä esitteeni sekä Espoon Selloon sekä Martinlaakson tapahtumaan.

Viimeisiä viikonloppuja viedään, vaalikiertueen tahti kiihtyy ja kaikki apulaiset ovat kultaakin arvokkaampia. Ilmoittaudu mukaan, jos koet että sinulta liikenisi muutama tunti viikonlopusta siihen että voisit jakaa esittäni jossain tapahtumassa. Kaikki apu otetaan kiitollisena vastaan.

Niin, saatiin me ne numerotkin tällä viikolla numero.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Länsiuusimaa kierros

Torstai 19.3.2015 klo 0:49 - Ann-Mari Patshijew

Tänään tein kierroksen Karkkila, Nummela, Lohja, Raasepori ja Kirkkonummi.

Mukana jälleen ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Päivän mielenkiintoisin kesksutelu tuli käytyä Lohjalla. Missä minua syytettiin populismista, kun vaaliteemassani löytyy lauseke: Oikeusturva lähemmäs oikeustajua. Kysytyttiin että mitä sillä tarkoitan ja eihän rangasitusten pituudella ole merkitystä.

Minusta on. Minusta on erittäin epäeettistä, että meillä voi rattijuoppo tappaa lapsen ja rangaistus lievenee, jos esimerkiksi matka on ollut lyhyt, jonka rattijuoppo on ajanut. Ei mahdu minun oikeustajuun.

Tuntuu ja onhan se itseasiassa nyt näin, että meillä suojellaan rikoksentekijää enemmän kuin uhria. Näin ei saa olla. 

sanni_ja_ma.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kierros-Mäntsälä-Kerava-Tuusula-Sipoo

Tiistai 10.3.2015 - Ann-Mari Patshijew

Selkeä kierrospäivä, autossa evästä, taas mennään.

Kiva kierrospäivä alkoi Mäntsälän keskustassa, jossa keskustelua johdatti ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen. 

Sieltä jatkoimme Keravalle ja sieltä Tuusulaan ja viimeiseksi päädyimme Söderkullaan Sipooseen.

Uusimaa on verrattain laaja ja kilometreja kertyy kun paikasta toiseen ajelee. Onnekseni autoharrastajana autolla ajaminen on yksi lempipuuhani. Musiikki ja maantie, siinä on hyvä asetelma, saa itsekseen hieman rauhoittua ja mietiskellä elämänmenoa.

Päivän teema oli kuitenkin selvä:

Luonnollisesti puhuimme ympäristöasioista, kun ympäristöministerin kanssa kuljemme. Jätevesiasetukset puhututtavat erityisesti omakotiasujia haja-asutusalueilla. 

Tässä on hyvä että Sanni Grahn-Laasonen esittää muutosta haja-asutusalueiden jätevesiasetukseen siten, että siirtymäaikaa jatketaan kahdella vuodella 15 päivään maaliskuuta 2018 asti. 

ari_ami_sanni.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ympäristö, autoilu, vaalit, vaalikierros, ami2015

Kokoomusristeily

Sunnuntai 8.3.2015 - Ann-Mari Patshijew

Kokoomusristeily 7-8.3

Risteilemään lähdettiin parin ydintiimiläisen kanssa. Laiva oli lastattu iloisella mielellä, hyvälkä huumontajulla ja eteenpäin katsovilla ihmisillä ja tietysti kokoomusministereillä ja mepeillä.

Henki ja tsemppi laivalla oli aivan loistava ja kiireinen tapahtumakalenteri piti sisällään  melkoisen määrän infopaketteja, paneeleita ja keskustelutilaisuuksia.

Oli väittelykisaa, mestarit laivalla, hyvinvointi lisää työtä, miten varmistetaan osaava työvoia tulevaisuudessa, mitä Ukrainan tilanne merkitsee Suomelle jne.

Illalla sitten juhlittiin, kuunneltiin hyvää musiikkia ja tanssittiin aamun pikkutunneille asti.

Voimaannuttava risteily, taas jaksaa vaalikentillä!

eeva_ami_olli

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kokoomusristeily

Vauhdikas vaalikiertuepäivä

Lauantai 7.3.2015 klo 11:02 - Ann-M;ari Patshijew

Vauhdikas vaalikiertuepäivä piti sisällään Hesarin vaalivideon kuvaamisen Sanomatalossa ja naistenpäivän kunniaksi järjestetyn muotinäytöksen Vantaan Flamingossa.

Itse esittelin vaaliteemojeni ohella Saga Fursin, kotimaisen, uniikin turkistakin. Salossa valmistettu yksittäiskappale on värjättyä minkkiä. 

Meiju Suvas lauloi ja laulatti meitä ehdokkaita.

Lavalla esiintyi suurin osa Vantaalaisista eduskuntavaaliehdokkaista kaikisat puolueista.

Tapahtuma järjestettiin omin voimin ja hyvässä yhteistyössä, hyväntekeväisyyttä unohtamatta. Esiintymislavan läheisyydessä oli myös Turvakodin rullakko, johon sai tuoda tavaroita.

uutisankkuri.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaali, eduskunta, ehdokas

Pääministerin vanavedessä

Sunnuntai 1.3.2015 klo 22:58 - Ann-Mari Patshijew

Superlauantai 28.2.2015 piti sisällään melkoisen kierroksen.

Päivä kuljetiin pääministerin kintereillä.

Aamu aloitettiin Tikkurilassa,jossa kahviteltiin uudella Dixin aseman kauppakeskuksessa sen jälkeen ajettiin Jumboon. Jumbon parkkipaikalla huomasin, että olin jättänyt rollupin tikun autoni katolle, josta se oli lennähtänyt alastulorampille poistuessani Dixistä. Eipä siis auttanut Jumbon jälkeen kuin kurvata takaisin Tikkurilaan ja sieltä vauhdilla Vihtiin. 

Tässä vaiheessa tiimiläisistä Juha lähti jakamaan flyeriani Myyrmanniin ja minä ja toinen tiimiläinen, Eeva, sitten suunnattiin Vihtiin. Siellä ystävälliset kokoomuslaiset korjasivat rollupin tikun, joka oli lyttääntynyt muutaman auton yläjyräyksestä.

Vihdistä ajoimme Espoonlahteen, jossa parkkipaikan etsiminen Lippulaivan ympäristöstä vei tovin.  Eeva hyppäsi autosta ulos, jotta ehti jakamaan flyeriani torille, itse piipahdin paikalla vain kymmenkunta minuuttia jonka jälkeen jatkoimme matkaa Nuuksioon, Haltian ulkoilualueelle. Siellä meno oli rauhallisempaa kuin torilla.

Viimeisenä lähdimme Matinkylän Iso Omena-kauppakeskukseen, jossa samanmoinen parkkipaikkarumba kesti 20 minuuttia. 

Tiukkatahtisen päivän jälkeen olo on aina yhtä hämmentynyt. Sitä miettii, että onko ehtinyt kunnolla puhua tarpeeksi ihmisten kanssa, ja se harmittaa että siirtymisiin menee niin paljon aikaa. Pääministerin mukana on mukava kulkea, sillä hän vetää aina ihmisiä ympärilleen ja silloin on hyvä keskustella ihmisten kanssa maan polttavista asioista.

Vaalien lähestyessä tahti tulee kiihtymään. Kultaakin arvokkaampia ovat kaikki rinnallani kulkevat tiimiläiset, jotka jaksavat pyyteettömästi auttaa uutta ehdokasta matkalla uuteen työhön. Tämä matka on poikkeuksellisen pitkä työhaastattelu.

espoonlahti.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit, ehdokas, Alexander Stubb

Pahoinvoiva hyvinvointivaltio

Keskiviikko 11.2.2015 klo 13:20 - Ann-Mari Patshijew

Pahoinvoiva Hyvinvointivaltio

 

Näin vaalien alla pistää silmiin ja korviin eräs seikka, nimittäin ainainen valitus.

Elämme yhdessä maailman puhtaimmista maista, meillä on täällä lähes kaikkea kaikille.

Meillä Suomessa saa käydä koulua, jossa tarjotaan ilmaista ruokaa ja ilmaiset kirjat, kouluissa on älytauluja ja tabletteja. Koulujärjestelmä kuluu kaikille, asemasta ja taustasta riippumatta. Lastemme terveydenhuolto on ilmaista. Jatko-opiskelukin on ilmaista.  Meillä on ilmainen neuvolajärjestelmä ja äitiyspakkaus. Meillä jopa maksetaan siitä että hoitaa kotona omaa lastaan.

Meillä on järjestelmä, joka mahdollistaa sen että työtä ei tarvitse tehdä ansaitakseen rahaa. Meillä pystyy kieltäytymään työstä, jos se ei vastaa juuri oman alan koulutusta tai, jos joutuu matkustamaan vaikkapa tunnin bussimatkan töihin. Meillä pystyy siis kieltäytymään työn tekemisestä ja kotona olemisesta maksetaan..

Lehtien palstoilla ja sosiaalisessa mediassa valitetaan elämän kurjuutta, vaikka samalla ehkä mietitään tulevaa etelänmatkaa. On totta, että taloudellisen syöksyn keskellä on jouduttu tinkimään asioista. On totta, että kaikki eivät saa tarvitsemaansa apua. Suhteellista on tietysti se, mitä avulla tarkoitetaan. Tietääkseni meillä ei kuitenkaan kuolla nälkään tai pakkaseen.

Toki sääntelyjärjestelmämme on pursunut yli äyräiden, ja karannut järjen rajojen yli. Hyvinvointivaltion nimissä verotuksemme on kiristynyt kipurajoille. Nämä kaksi edellä mainittua asiaa tarvitsevat kipeästi uudistusta ja vanhojen rakenteiden rajua ravistelua.

Silti. Hävettää. Joskus hävettää aivan valtavasti. Mistä tämä kiittämättömyys johtuu?

Olisiko itse kunkin joskus hyvä pysähtyä peilin eteen ja olla kiitollinen niistä asioista jotka ovat hyvin. Miksi elämme yhteiskunnassa, jossa tyytyväisyyden ja onnellisuuden mittari määritellään materian ja saavutusten kautta? Onnellisuus määritellään sen mukaan, saanko kaikki minulle kuuluvat asiat, nyt ja heti.

Onni on kuitenkin niitä pieniä elämänmakuisia asioita. Onnenhetket löytyvät arjesta, kun malttaa pysähtyä tarkastelemaan niitä. Hyvä kuppi kahvia, ihana auringonpaiste, kävely puhtaassa metsässä, lapsen nauru, ystävän soitto… Jatkuva valitus ja negatiivinen ajattelu vievät energiaa. Kannattaa säästää energia myönteisyyden vaalimiseen, sillä myönteisyys lisää myönteisyyttä ja kiitollisuus kasvaa kiitollisuudesta.

Mikä on väylä asioiden parantamiseen? Onko se valittaminen ja kaikesta nuriseminen? Onko se haukkuminen ja toisten arvosteleminen? Näillä keinoilla asiat eivät muutu paremmiksi.

Muutos lähtee meistä itsestämme.

Tyyneysrukouksesta lainaisin seuraavaa: ”Anna minulle tyyneyttä hyväksyä ne asiat joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa niitä asioita joita voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan.”

kahvikuuppi.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: onnellisuus, onni, elämä, arki

Pienyrittäjä muutoksen myllerryksessä

Tiistai 27.1.2015 klo 13:52 - Ann-Mari Patshijew

Viimepäivien keskustelut useiden eri alojen yrittäjien kanssa ovat vieneet minut taas niihin ajatuksiin, että yrittäminen ei ole Suomessa ruusuilla tanssimista. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet pienyrittäjän elämässä haasteellista aikaa. Kaupan ja median murros, nopea digitalisoituminen jne, ovat aiheuttaneet niin suuren muutoksen nopeassa ajassa, että pienyrittäjä ei ole pystynyt vastaamaan siihen. Hätä on todellinen.

Koko maailma on älypuhelimessa ja läppärissä. Kulutustottumukset ovat muuttuneet ja tavarat tilataan sieltä, mistä ne halvimmalla saadaan. Tämä kaikki tietenkin suomalaisen pienyrittäjän kustannuksella. On helppo sanoa yrittäjille, että "laskekaa hintoja". Se ei Suomen kulurakenteessa valitettavasti ole mahdollista. Ostotottumukset ovat pysyvästi muuttuneet. Mitä yrittäjä eli tuotteen tai palvelun myyjä voi tehdä, jos kauppa ei käy? Tavara ei vaihda omistajaa eikä palveluja käytetä. Mahdollinen tuleva arvonlisäveron huojennus on ns. kultainen kädenpuristus yrittäjille, mutta se ei välttämättä muuta asiakkaan ostokäyttäytymistä.  MIten saamme ostokäyttäytymisen muuttumaan kotimarkkinoiden suuntaan?

Eduskuntavaaliehdokkaana kannan suurta vastuuta pienyrittäjien aseman parantamisesta tässä yhteiskunnassa. Elämme demokraattisessa maassa, silti yrittäjä on toisen luokan kansalainen, jolle ei kuulu samanlainen sosiaali- ja eläketurva kuin palkansaajalle. Esimerkiksi YEL-maksuja käsketään korottamaan, mutta se on monelle pienyrittäjälle maksujen suuruuden vuoksi täysin mahdotonta. 

Ann-Mari Patshijew

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yrittäjyys, yrittäjä, työ, pienyrittäjä

Koulutusta, koulutusta

Lauantai 17.1.2015 klo 21:21 - Ann-Mari Patshijew

Pääsin tänään viettämään jälleen hienon koulutuspäivän Kansallisen Sivistysliiton,eli Kansion koulutuspäivällä.

Tämä päivä päätti jo viime keväänä alkaneen koulutussession, jonka päämääränä on kovan työn hyvä tulos tulevissa eduskuntavaaleissa, huhtikuun 19.päivä. 

Kansion järjestämiltä koulutuspäiviltä olen saanut paljon uusia ystäviä ympäri Suomen ja se on yksi koulutuksen antamista parhaista puolista.

Luonnollisesti tietopuoli on ollut myös erittäin hyödyllistä ja kampanjoinnin laajuus ja mahdollisuudet ovat aunneet ihan eri tavalla kun niitä on ryhmissä työstetty.

Tämän päivän jälkeen olen jälleen täynnä virtaa ja tästä on hyvä lähteä työstämään omaa eduskuntavaalikampanjaa.

Nähdään kentällä kevään aikana!

koulutuspaiva_kansallinen_sivistysliitto_ry.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Koulutus, kokoomus, kansio, eduskuntavaalit

Autoilun kirot

Torstai 11.12.2014 klo 15:48 - Ann-Mari Patshijew

Taas saimme lukea uutisita, kuinka autoilun hintaa aioitaan taas reilusti nostaa ja tyytyväisyyttä vähentää!

Meillä on tiet aivan hirvittävässä kunnossa, autoilijoita rokotetaan nyt jo aivan käsittämättömän paljon, silti verorahoja ei korvamerkitä millään lailla teihin.

Pienenä esimerkkinä oma matkailuautomme. Hankimme sen viitisen vuotta sitten, jotta suurperheenä pystymme joskus lomailemaan. SIlloin matkailuauton vuotuinen käyttömaksu oli noin 100€, tänä pä'ivänä, viisi vuotta myöhemmin se on jo yli 600€! Siinä on hinta noussut ihan reippaasti joka vuosi.

Yksityisautoilua joutuu moni "harrastamaan" ihan sen vuoksi että ei ole muuta järkevää vaihtoaehtoa. Ei sen pitäisi olla rangasitava teko.

Onhan se hirvittävän ideaalia ajatella, että kulkee esim. julkisilla aina paikasta toiseen. Mutta kun

a) ne ei aina ole sujuvia

b) usein pitää roudata aivan helvetillisiä määriä tavaraa

c) joskus tavaran lisäksi pitää kuljettaa ihmisiäkin (jälkikasvua) paikasta toiseen.

Katselin kerran kuinka sujuvaa se olisi,, kun 17km työmatkan tekisi julkisilla päiväkodin kautta kiepsahtaen. 4 tuntia päivässä olisi matkustusaika!!! Jos vielä kaupan kautta ja bussiin ne 4-6 ruokakassia niin 5 tunnin päälle. Ei todellakaan kovin realistista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Autoilu, autot

Oikeudenmukainen metropolihallinto

Sunnuntai 2.11.2014 klo 10:16

Oikeudenmukaisen Metropolin puolesta

”Metropolihallintoa pitää tarkastella tulevien vuosikymmenien ja kokonaisedun kannalta. Asukkaiden tasavertaisuus edellyttää vaalipiirejä Metropoli-vaaleihin. Vaalipiirien paikka-kiintiöitä määritettäessä on otettava asukasluvun ohella huomioon myös liitoskuntien maa-alojen suhde.

Ministeri Risikko on asettanut työryhmän selvittämään mm. maankäyttöön, asumiseen ja liikenteeseen liittyvistä asioista vastaavan metropolivaltuuston kokoa, miten valtuuston vaali pitäisi järjestää, sekä miten alueellinen ja poliittinen edustavuus toteutuisivat siinä. Vaihtoehtoina on yksi iso vaalipiiri, tai alueen jakaminen useampaan vaalipiiriin. Riskinä näissä molemmissa malleissa on yhden väkirikkaan kunnan, Helsingin (43%), enemmän kuin mahdollisuus dominoida päätöksentekoa.

On tärkeää, että kuntien asukkailla on tulevaisuudessakin usko mahdollisuudesta saada äänensä kuuluviin ja etujensa tulevan valvotuksi myös näissä asioissa. Alueella on suuria ja vähäväkisiä kuntia, pieniä ja runsasväkisiä kuntia, sekä kaikkea siltä väliltä. Miten voimme taata asukkaiden etujen ja alueiden tasavertaisen kehittämisen? Paras ratkaisu on jakaa alue kuntakohtaisiin vaalipiireihin, joiden paikkakiintiöiden määrittelyssä huomioidaan kuntien erilaisuus. Metropolihallinnon välttämättömyyttä on perusteltu lähes yksin maankäyttöön liittyvillä kysymyksillä. Miksi siis maalla ei olisi roolia myös valtuustopaikkojen jaossa?

Paikkakiintiöissä tulee huomioida kunnan asukasluvun lisäksi myös sen maa-ala. Näin varmistetaan, että myös Helsingistä katsoen ”syrjäisemmät” ja vähäväkisemmät, eli keskeisen Uudenmaan kunnat saavat äänensä kuuluviin, sekä mahdollisuuden puolustaa oikeuksiaan Metropolivaltuuston päätöksenteossa asiaan kuuluvalla ja vähintään oikeutetuksi katsottavalla painoarvolla.

Petri Koivuniemi, Keski-Vantaan Kokoomus
Ann-Mari Patshijew, Itä-Vantaan Kokoomus

Kommentoi kirjoitusta.

Puoluekokous 13-15.6.2014 Lahti

Tiistai 17.6.2014 klo 0:18 - Ann-Mari Patshijew

Ensimmäinen puoluekokoukseni 13-15.6.2014,  Lahti

 

Pääsin ensimmäistä kertaa osallistumaan Kokoomuksen puoluekokoukseen, joka järjestettiin tällä kertaa Lahdessa. Olin paikalla äänivaltaisena, Itä-Vantaan Kokoomuksen edustajana, Uudenmaan piiristä. Täytyy myöntää että perjantaiaamuna hieman jännitti, ensimmäinen Puoluekokoukseni. Materiaali oli toki ladattuna koneelle ja huimat 199 aloitettakin kahlattu läpi.

 

Saavuin Lahteen kahdelta kokouksen alkaessa ja ilmoittautuminen sujui hyvin, pahaa ruuhkaa ei vielä kahdelta tiloissa ollut, työpäivä lienee ollut monella vielä perjantai iltapäivästä esteenä. Ilmoittautumisen jälkeen siirryin suoraan omalle paikalle kokous saliin, Uudenmaan piirin paikat olivat yläparvella, josta näkymä lavalle oli hyvä.

 

Kokouksen kulkua oli helppo seurata materiaalista jonka sain ilmoittautumisen yhteydessä. Kokous alkoi erilaisilla selonteoilla jonka jälkeen aloimme käsitellä aloitteita. Uudenmaan Kokoomuspiirin ensimmäinen ryhmäpalaveri oli myös perjantaina iltapäivällä, jolloin puheenjohtaja-ehdokkaat kävivät pikaisesti esittäytymässä, ja jokainen ehdokas sai oman kymmenen minuutin esittelyvuoron.

 

Perjantaipäivä huipentui Jyrki Kataisen jäähyväispuheeseen, joka oli hyvin koskettava. Varsinaista testamenttia hän ei seuraajalleen jättänyt, kävi läpi oman aikansa pääministerinä, kiitti Kokoomusperhettään ja kertoi oman perheensä suhtautumisesta pääministeri kauteen. Minusta oli mukava kuulla, kuinka Mervi vaimo oli tukenut Jyrkiä ja kuinka hän kehotti pääministeriä jalkautumaan kansan pariin aina silloin, kun päivä tuntui huonolta.  Suosionosoituksen olivat huikeat, huipulta on hyvä lopettaa.

 

Tämän jälkeen tuli pikainen hotelliin kirjautuminen, vaatteiden vaihto ja iltatilaisuuksien läpikäynti. Ensimmäisenä tuli käytyä Stubbin iltatilaisuudessa ja tämän jälkeen kävin tutustumassa Vapaavuoren tilaisuuteen, Risikon tilaisuus jäi välistä aikataulupulan vuoksi. Ilta päättyi Seurahuoneen virallisilla jatkoilla, jossa en ehtinyt viettää juuri lainkaan aikaa oman yhdistyksen ihmisten kanssa, sillä muiden tuttujen kokoomuslaisten kanssa jälleennäkeminen vei paljon aikaa, ja jokaisen kanssa oli kiva ”jäädä suustaan kiinni”  Illan ruokailun aikana Vapaavuori kävi juttelemassa pöytäseurueemme kanssa. Voin sanoa että tämä 43-vuotis syntymäpäiväni tuli vietettyä hieman erilaisissa merkeissä, todella isossa ja minulle merkittävässä porukassa.

 

Lauantaiaamu alkoi juhlallisilla, virallisilla avajaisilla. Tämä jälkeen käytiinkin jo puheenjohtajavaalit ja pääsin ensimmäistä kertaa äänestämään. Ryhmäkokoustilassa oli välissä kokous, tämän jälkeen ensimmäisen kierroksen tulokset ilmoitettiin ja iloisin kaikista tuntui olevan Paula Risikko, joka oli ollut varma omasta pronssistaan tässä PJ-kilpailussa. ja sitten seurasikin toinen äänestyskierros. Sitten jännitettiin tovi, ennekuin uusi puheenjohtaja ilmoitettiin. Olin itse valinnasta kovin iloinen, sillä olen ollut Stubbin kannattaja pitkään. Pidän hänen tavastaan tehdä politiikkaa. Ilo ja pirteys eivät ole osaamisesta ja ammattitaidosta pois, hymyn ei pitäisi vahingoittaa ketään. Lisäksi mielestäni on hyvä, että myös sellaisilla ihmisillä, jotka eivät ole puolueen kasvatteja, ja ovat liittyneet aikuisiällä Kokoomukseen, on kuitenkin mahdollisuus saavuttaa merkittäviä asioita. Olenhan itsekin löytänyt politiikan ”sinisen langan” vasta pari vuotta takaperin ja kuitenkin jo päivittäin mukana poliittisessa toiminnassa. Stubbin tapauksessa voidaan varmasti hyvinkin lainata Henna Virkkusen vaalilausetta ”Toiset tykkää, toiset ei”.

Minä tykkään.

 

Sunnuntaina olikin sitten aamuisen hartauden jälkeen Uudenmaan piirin kokous. Kello 10.30 uusi puheenjohtajamme piti todella hienon puheen, tunnelma oli sanoinkuvaamaton, ilmassa oli todella juhlan tuntua. Tämän jälkeen istuimme salissa äänestämässä aloitteista. Oli hienoa olla äänioikeutettu ja äänestää punaista tai vihreää lappua nostamalla muiden kokoomuslaisten kanssa aloitteista. Suurimman huomion sai Ottawan sopimukseen liittyvä äänestys, josta kokousväki oli puoluehallituksen kanssa eri mieltä ja äänesti sitä vastaan. Tämän jälkeen meillä oli vielä puoluevaltuuston puheenjohtajavaalit, joissa ensisijainen ehdokkaani oli Sanna Lauslahti. Kahden kierroksen jälkeen voiton vei kuitenkin Mari-Leena Talvitie, ohi Harri Jaskarin. Tämän jälkeen äänestettiin puolueen varapuheenjohtajista, johon valittiin kansanedustajat Anne-Mari Virolainen, Sanni Grahn-Laasonen ja Janne Sankelo. Kaikissa vaaleissa viikonlopun aikana, meillä oli uskomattoman hieno joukko ehdokkaita!

 

Puoluekokous päättyi sunnuntai iltapäivällä komeasti Maamme-laululla, Sibelius-talon urkujen säestäessä.

 

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen puoluekokous oli todella voimaannuttava kokemus. Minusta on hienoa olla näin upean järjestön jäsen ja vaikuttaa maamme asioihin. Tietysti kokous oli muutoinkin historiallinen, puheenjohtajan vaihtuessa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen ja voittajan ollessa ehkäpä uuden ajan persoona. Odotan innolla uuden puheenjohtajamme tapaa johtaa joukkoja, ja voin ylpeänä katsoa sitä kansainvälistä henkilöä joka edustaa Suomea myös muualla maailmassa

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puoluekokous, pj-vaalit, Lahti

Vanhemmat kirjoitukset »