Koululaisäästöt mietityttävät

Keskiviikko 22.8.2012 klo 22:02 - Ann-Mari Patshijew

Minua on kovasti mietityttänyt koulusäästöt joita Vantaalla aiotaan tehdä.

Itse Rekolan koulun johtokunnan puheenjohtajana olen tietysti erittäin voimakkaasti sitä vastaan että johtokunnat aiotaan lakkauttaa, varsinkin kun säästö siinä kohtaa on esimerkiksi vähemmän kuin eräs nimeltämainitsematon patsas-hanke! Olen kokenut johtokuntatyöskentelyn erittäin tärkeänä virallisena väylänä vaikuttaa lasteni koulunkäyntiin liittyviin asioihin sekä väylänä saada vanhempana suoraa tietoa kouluihin liittyvistä toimenpiteistä. "Turpoon" saatiin lausunnot aikaiseksi, hyväksyttiin asioita tietyin "ehdoin" jotka nyt tulevien säästöjen myötä romutetaan täysin! Rahan vuoksi meidän johtokuntamme kokoonpano ei ole pöydän ääressä istunut, olemme iloisin mielin antaneet kokouspalkkiot koulumme käyttöön.

Kaikkien lapsien oikeus käydä omaa lähikoulua pääsi meidänkin koulun johtokunnan seulasta läpi sillä ehdolla että LAPSILLE TAATAAN RIITTÄVÄ MÄÄRÄ AVUSTAVAA HENKILÖKUNTAA! Ja nyt se romutetaan täysin sillä päätöksellä että avustajien määrää vähennetään todella rajusti. Jos tukea kaipaava oppilas päättää panna ranttaliksi luokassa niin mitä voi tapahtua, aivan mitä vaan!

Jos oppilaille on juridisesti, lainsäädännössä turvattu useita oppimista ja hyvinvointia tukevia palveluja, turvallinen oppimisympäristö, työrauha ja myös oppimisvaikeuksiin annettava tuki. Jos oppilaille kuuluu lisäksi perustuslaissa ja kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa turvatut oikeudet, esimerkiksi oikeus koskemattomuuteen tai yhdenvertaisuus niin kuinka ihmeessä nämä oikeudet taataan tulevaisuuden kouluympäristössä?

Veikkaan että ei juuri mitenkään. Kun niitä säästöjä joudutaan tekemään, olisko eräs malli siinä että johtokunnat, vanhempaintoimikunnat sekä säästäjät istuisivat yhdessä ja miettisivät mitkä säästöratkaisut kirpaisisivat kaikkein vähiten. Niitä ajatuksia ja ideoita voi varmasti tulla sieltä ruohonjuuritasolta, jos haluttaisiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koulu, oppilas, oikeus

Ehdolla

Tiistai 7.8.2012 klo 23:30 - Ann-Mari Patshijew

No niin, sivut ovat avattu ja tästä vaiheesta se ehdokkuus alkoi todella tuntua todelta.

Hauskaa on, että sitä vaatii aina jonkin konkreettisen asian tai tekemisen, kunnes jokin elämänpäätös alkaa tuntua konkreettiselta.

Olen kesän aikana käynyt läpi monen monta asiaa sen jälkeen kun päätin ryhtyä tähän "leikkiin" ja ilmoittauduin ehdokkaaksi syksyn kunnallisvaaleihin Vantaan alueella. Yksi asia on varma, teflonia tulen tarvitsemaan, sillä poliittisissa mielipiteissä tuntuu esiintyvän aina kovin voimakkaita tunteita!

Mutta näyttelemällä ei pitkälle pötkitä. Olen se mikä olen, myös mielipiteissäni ja toivon löytäväni taakseni Vantaalta mahdollisimman monta samanmielistä jotta paikka minulle aukeaa ja pääsen työskentelemään sellaisten asioiden parissa joista välitän ja joissa haluan olla vaikuttamassa.

Minä pidän tärkeänä esimerkiksi sitä että työnteon pitää olla kannattavampaa, kuin kotona makoilu! Olisi paljon paikkoja johon kaivattaisiin apukäsiä, on paljon tekemättömiä töitä ja itse työllistävänä yrittäjänä olen kummaksunut kovasti sitä,kuinka vaikeaa on esimerkiksi matalapalkkaiselle naisten alalle on löytää työntekijöitä.

Luonnollisesti viiden lapsen äitinä, lapsiin liittyvät asiat ovat lähellä sydäntä.

Lisäksi vapaa aikanani muskeliautoharrastuksen parissa tulee todettua autoilun merkitys omassa elämässä, myös arkena kauppakasseja raahatessa.

Mukava ja työntäyteinen syksy siis tulossa, mutta se onkin asia josta minä ammennan voimaa, nimittäin  tekemisen meiningistä!

000b3r9i.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ehdokkuus, kunnallisvaalit