Kerta kiellon päälle, aamun ajatukset vaalipäivänä

Sunnuntai 28.10.2012 klo 11:22 - Ann-Mari Patshijew

Hyvä Ystävä,

 

Tänään se sitten on, suuri vaalipäivä. Täytyy kyllä sanoa että jännittää vallan vietävästi, vaikka ensikertalaisena läpimeno ei ole edes realistista. Mutta ainahan kilpailutilanne jännittää ja mukaan olla lähdetty siksi että paikka valtuustossa olisi kiikarissa.

 

Haluan kiittää kaikkia minua tukeneita ystäviä tästä upeasta kokemuksesta, päivääkään en vaihtaisi pois. Ensikertalaisena opin paljon uuttaa ja paljon toteutettavia asioita jäi seuraavaan kertaan. Tutustuin uusiin upeisiin ihmisiin, solmin uusia ystävyys suhteita  ja siihen valtavaan koneiston joka Vantaan kaupunkia pyörittää.

 

Haluan vielä summata asioita joita vaalikentillä läpi käytiin, asiota joita kuntalaisten kanssa keskusteltiin ja asioita joihin eri puolueet suhtautuivat eri tavalla. Sekä myös asioita joihin minä ja puolueeni kokoomus suhtautuvat.  

Erityisesti yksityisten ja julkisten toimijoiden roolit sosiaali- ja terveyspalveluissa ovat viime metreillä olleet kovastikin puheenaiheens.Yksityistäminen on asetettu vastakkaine julkisen palvelun kanssa. Kokoomus, ja minä ja tutkimusten perusteella myös 86 prosenttia suomalaisista, suhtautuu myönteisesti siihen, että kunta tukeutuu palvelutuotannossaan myös yrityksiin ja järjestöihin. Ei pitäisi asettaa vastakkain sokeasti ja ideologisesti sitä, että pitää olla kunnan tuottama palvelu, vaan miettiä palvelun tuottamista laadukkaasti ja kunatlaisten tarpeita palvelevalla tavalla, riippumatta siitä kuka sen palvelun tuottaa. 

Kunnan omaa palvelutuotantoa voisi hyvin täydentää yritys tai järjestö ja parasta olisi jos palvelun tuottaja olisi vielä Vantaalainen!  Pelkkä yksityinen tai pelkkä julkinen ei välttämättä ole paras ratkaisu, yhteistyö ja toisensa palveluiden  täydentäminen kyllä.

 

Paljon omaa elämääni peilaa myös koulunasiat Vantaalla ja se paine, minkä olemme yhdessä yli puoluerajojen, koulujen johtokuntien puheenjohtajien kanssa saaneet aikaiseksi, aiheuttaa varmasti myönteisempää päätöksentekoa tulevassa valtuustossa.

 

Kuten siis varmasti tiedät, olen ehdolla uutena tulokkaana, motivoituneena päätöksentekijänä Vantaan kaupunginvaltuustoon.

Yrittäjyys, suurperheen äitiys ja vahva yhdistoiminta tausta antaa minulle hyvät eväät olla päättämässä juuri minulle ja perheelleni, sekä kaikille muille vastaavassa tilanteessa oleville Vantaan kaupungin tarjoamista kuntalaisten palveluista.

Pyydänkin Sinun tukeasi Vantaan uudistukselle ja samalla myös itselleni.

 

Jos et ole vielä käynyt äänestämässä, tänään on hyvää aikaa kello kahdeksaan asti. 

Vaalinumeroni on 177

 

 

 

http://www.facebook.com/AnnMariPatshijewKok

 

 

Kaikesta tuesta ja myötäelämisestä kiittäen

 

Ann-Mari Patshijew

Kommentoi kirjoitusta.

Maali häämöttää

Lauantai 27.10.2012 klo 23:11 - Ann-Mari Patshijew

Nyt voi todellakin sanoa että maali häämöttää, sillä äänestyspäivä on huomenna. Hieman huonosti on tullut kirjoitettua viime viikoina, sillä kentällä kiertäminen ja vaalimainosten jakaminen on vienyt kaiken ajan. Viime yönä heräsin kolmen maissa eikä uni tahtonut enää tulla. Nyt alkaa se vaihe että teinkö kampanjassa kaiken oikein ja muistinko tehdä kaiken tarpeellisen. No en.... Jäi monta asiaa parannettavaksi ensi kertaan!

Mutta summatakseni ensikertalaisena kuntavaaliehdokkaana koko tapahtuman, päivääkään en vaihtaisi pois. On ollut äärettömän mielenkiintoista kuunnella kuntalaisen huolia ja murheita, iloja ja suruja kunnan palveluista, tulevaisuuden palveluista ym.

Myös koko upea kokoomuksen tiimi on ollut parasta seuraa teltoilla,turuilla ja toreilla. Olen saanut uusia upeita ystäviä.

Vaalilupauksia (katteettomia) en ole  halunnut antaa, sillä taloustilanne on kuitenkin kunnassa sellainen että tarkkaan joudutaan talouden kanssa painimaan jotta tulevasta selvitään omin avuin ja omin päätöksin. Ainoa asia jonka olen täysin sydämin voinut luvata on se että koululaisten ja lasten  oikeuden laadukkaaseen opetukseen Vantaalla tukee säilyttää ja näiden asioiden puolesta tulen taistelemaan.

Myös yhteistyö kaupungin ja Vantaalaisten yritysten välillä on sellainen jota kannattaa edelleen kehittää, luodaanhan näin työpaikkoja Vantaalle ja Vantaalaisille.

Paljon on tehtävää ja töitä tuleville Vantaalaisille valtuutetuille, siitä ei ole epäilystäkään.

Tämä ehdokas kiittää ja kumartaa kaikkia upeita ihmisiä tuesta ja huomenna vaalivalvojaisissa kohottaa maljan kaikille tuleville kunnanvaltuutetuille!

Kommentoi kirjoitusta.

Vaalit lähestyvät

Maanantai 15.10.2012 klo 9:56 - Ann-Mari Patshijew

Vaalit lähestyvät, kuume on kova!

Tahti kiihtyy vaalien lähestyessä. Olen ollut mukana kaikissa mahdollisissa telttatapahtumissa ja täytyy kyllä sanoa että mukavaa on ollut. Ihmisten kuunteleminen ja palautteen vastaanottaminen on toki haasteellista, mutta silti mukavaa. Ensikertaa ehdolla ollessa on ehkä hämmentävintä vastata kysymyksiin "Miksi olette tehneet näin tai näin" kun en varsinaisesti ole tosiaan vielä ollut niitä päätöksiä Vantaalle tekemässä.

Politiikka herättääkin varsin suuria tunteita, mutta pääsääntöisesti ihmiset haluavat kertoa ne huolensa ja kehittämistoiveensa ihan suoraan kentällä liikkuessa. Siksi minä tätä teen, siksi haluan mukaan kunnallispolitiikkaan, haluan viedä ihmisten huolet ja toiveet eteenpäin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ehdokkuus, kunnallisvaalit

Kuuma peruna

Torstai 4.10.2012 klo 19:08 - Ann-Mari Patshijew

Muutama päivä takaperin ilmoille heitettiin kohtuullisen kiperä asia. Pitäisikö ensimmäinen sairaslomapäivä olla palkaton. Olen saanut esimerkiksi some.ssa lukea kuinka väärin se on työntekijää kohtaan, kuinka se voi heilauttaa taloutta jne. Totta joka sana. Tai miksi kaikkien pitää maksaa kun muutamat käyttävät systeemiä väärin. No sehän on sitä demokratiaa, kun yksi varastaaa kaikki maksaa.

Haluaisin kuitenkin muistuttaa sellaisesta asiasta kuin mikroyrittäjä ja sairaslomapäivien vaikutus. Jos pystyy työllistämään juuri yhden tai kaksi ihmistä, niin kyllä se tuntuu myös sen pienyrittäjän taloudessa ja esimerkiksi ihan työtuntien lisääntymisessä jos yksi tai molemmat työntekijät ovat poissa talosta. Tällöin yrittäjä tekee oman työnsä ohella yhden tai kahden ihmisen työn ja maksaa silti täyden palkan. Onko sekään sitten oikeudenmukaista?

Kolikolla on usein kaksi puolta...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työ, sairasloma, palkka