Pienyrittäjä muutoksen myllerryksessä

Tiistai 27.1.2015 klo 13:52 - Ann-Mari Patshijew

Viimepäivien keskustelut useiden eri alojen yrittäjien kanssa ovat vieneet minut taas niihin ajatuksiin, että yrittäminen ei ole Suomessa ruusuilla tanssimista. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet pienyrittäjän elämässä haasteellista aikaa. Kaupan ja median murros, nopea digitalisoituminen jne, ovat aiheuttaneet niin suuren muutoksen nopeassa ajassa, että pienyrittäjä ei ole pystynyt vastaamaan siihen. Hätä on todellinen.

Koko maailma on älypuhelimessa ja läppärissä. Kulutustottumukset ovat muuttuneet ja tavarat tilataan sieltä, mistä ne halvimmalla saadaan. Tämä kaikki tietenkin suomalaisen pienyrittäjän kustannuksella. On helppo sanoa yrittäjille, että "laskekaa hintoja". Se ei Suomen kulurakenteessa valitettavasti ole mahdollista. Ostotottumukset ovat pysyvästi muuttuneet. Mitä yrittäjä eli tuotteen tai palvelun myyjä voi tehdä, jos kauppa ei käy? Tavara ei vaihda omistajaa eikä palveluja käytetä. Mahdollinen tuleva arvonlisäveron huojennus on ns. kultainen kädenpuristus yrittäjille, mutta se ei välttämättä muuta asiakkaan ostokäyttäytymistä.  MIten saamme ostokäyttäytymisen muuttumaan kotimarkkinoiden suuntaan?

Eduskuntavaaliehdokkaana kannan suurta vastuuta pienyrittäjien aseman parantamisesta tässä yhteiskunnassa. Elämme demokraattisessa maassa, silti yrittäjä on toisen luokan kansalainen, jolle ei kuulu samanlainen sosiaali- ja eläketurva kuin palkansaajalle. Esimerkiksi YEL-maksuja käsketään korottamaan, mutta se on monelle pienyrittäjälle maksujen suuruuden vuoksi täysin mahdotonta. 

Ann-Mari Patshijew

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yrittäjyys, yrittäjä, työ, pienyrittäjä

Koulutusta, koulutusta

Lauantai 17.1.2015 klo 21:21 - Ann-Mari Patshijew

Pääsin tänään viettämään jälleen hienon koulutuspäivän Kansallisen Sivistysliiton,eli Kansion koulutuspäivällä.

Tämä päivä päätti jo viime keväänä alkaneen koulutussession, jonka päämääränä on kovan työn hyvä tulos tulevissa eduskuntavaaleissa, huhtikuun 19.päivä. 

Kansion järjestämiltä koulutuspäiviltä olen saanut paljon uusia ystäviä ympäri Suomen ja se on yksi koulutuksen antamista parhaista puolista.

Luonnollisesti tietopuoli on ollut myös erittäin hyödyllistä ja kampanjoinnin laajuus ja mahdollisuudet ovat aunneet ihan eri tavalla kun niitä on ryhmissä työstetty.

Tämän päivän jälkeen olen jälleen täynnä virtaa ja tästä on hyvä lähteä työstämään omaa eduskuntavaalikampanjaa.

Nähdään kentällä kevään aikana!

koulutuspaiva_kansallinen_sivistysliitto_ry.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Koulutus, kokoomus, kansio, eduskuntavaalit