Itä-Uusimaa linkkarikierros

Sunnuntai 22.3.2015 klo 15:09 - Ann-Mari Patshijew

Erittäin aurinkoinen, mutta kovin tuulinen aamu valkeni eilen, 21.3 jolloin Itä-Uudenmaan bussikiertue lähti liikenteeseen, mukana 19 eduskuntavaaliehdokasta Uudenmaan vaalipiiristä.

Itse matkustin tiimini Eevan kanssa, joka auttoi joka pysähdyspaikalla flyerin jaossa. Oman tukitiimiläisen kanssa on mukava tehdä hommia!

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Loviisa, jossa saimme aamupalaksi torilla possua ja salaattia. Tässä kohtaa myös pääministeri astui mukaan bussiin. Sitten kävimme Porvoon torilla, Monninkylässä, Askolan kirkonkylällä, Pukkilassa pysähdyimme syömään viehättävässä ravintolassa nimeltä Kohiseva. Pukkilasta jatkoimme matkaa vielä Sipoon Nikkilään, joka oli viimeine pysähdyspaikka. Nikkilässä kävinkin päivän pisimmät jutustelut yli 40 vuotta suutarina toimineen yrittäjän kanssa. Keskustelimme sairauksien hoidosta, yrittäjyydestä Suomessa, yrittäjyyden sosiaaliturvan puutteesta ja yleisesti yrittäjyyden ilmapiiristä.

Muu tiimini olikin toisaalla; Aku, vaalipäällikköni kävi Järvenpäässä, markkinoilla jakamassa esitettä ja vanhin tyttäreni Catharina taas Itä-Hakkilassa jakamassa munkkikahveja ja esitteitäni. Tiimiläiseni Olli taas kävi viemässä esitteeni sekä Espoon Selloon sekä Martinlaakson tapahtumaan.

Viimeisiä viikonloppuja viedään, vaalikiertueen tahti kiihtyy ja kaikki apulaiset ovat kultaakin arvokkaampia. Ilmoittaudu mukaan, jos koet että sinulta liikenisi muutama tunti viikonlopusta siihen että voisit jakaa esittäni jossain tapahtumassa. Kaikki apu otetaan kiitollisena vastaan.

Niin, saatiin me ne numerotkin tällä viikolla numero.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Länsiuusimaa kierros

Torstai 19.3.2015 klo 0:49 - Ann-Mari Patshijew

Tänään tein kierroksen Karkkila, Nummela, Lohja, Raasepori ja Kirkkonummi.

Mukana jälleen ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Päivän mielenkiintoisin kesksutelu tuli käytyä Lohjalla. Missä minua syytettiin populismista, kun vaaliteemassani löytyy lauseke: Oikeusturva lähemmäs oikeustajua. Kysytyttiin että mitä sillä tarkoitan ja eihän rangasitusten pituudella ole merkitystä.

Minusta on. Minusta on erittäin epäeettistä, että meillä voi rattijuoppo tappaa lapsen ja rangaistus lievenee, jos esimerkiksi matka on ollut lyhyt, jonka rattijuoppo on ajanut. Ei mahdu minun oikeustajuun.

Tuntuu ja onhan se itseasiassa nyt näin, että meillä suojellaan rikoksentekijää enemmän kuin uhria. Näin ei saa olla. 

sanni_ja_ma.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kierros-Mäntsälä-Kerava-Tuusula-Sipoo

Tiistai 10.3.2015 - Ann-Mari Patshijew

Selkeä kierrospäivä, autossa evästä, taas mennään.

Kiva kierrospäivä alkoi Mäntsälän keskustassa, jossa keskustelua johdatti ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen. 

Sieltä jatkoimme Keravalle ja sieltä Tuusulaan ja viimeiseksi päädyimme Söderkullaan Sipooseen.

Uusimaa on verrattain laaja ja kilometreja kertyy kun paikasta toiseen ajelee. Onnekseni autoharrastajana autolla ajaminen on yksi lempipuuhani. Musiikki ja maantie, siinä on hyvä asetelma, saa itsekseen hieman rauhoittua ja mietiskellä elämänmenoa.

Päivän teema oli kuitenkin selvä:

Luonnollisesti puhuimme ympäristöasioista, kun ympäristöministerin kanssa kuljemme. Jätevesiasetukset puhututtavat erityisesti omakotiasujia haja-asutusalueilla. 

Tässä on hyvä että Sanni Grahn-Laasonen esittää muutosta haja-asutusalueiden jätevesiasetukseen siten, että siirtymäaikaa jatketaan kahdella vuodella 15 päivään maaliskuuta 2018 asti. 

ari_ami_sanni.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ympäristö, autoilu, vaalit, vaalikierros, ami2015

Kokoomusristeily

Sunnuntai 8.3.2015 - Ann-Mari Patshijew

Kokoomusristeily 7-8.3

Risteilemään lähdettiin parin ydintiimiläisen kanssa. Laiva oli lastattu iloisella mielellä, hyvälkä huumontajulla ja eteenpäin katsovilla ihmisillä ja tietysti kokoomusministereillä ja mepeillä.

Henki ja tsemppi laivalla oli aivan loistava ja kiireinen tapahtumakalenteri piti sisällään  melkoisen määrän infopaketteja, paneeleita ja keskustelutilaisuuksia.

Oli väittelykisaa, mestarit laivalla, hyvinvointi lisää työtä, miten varmistetaan osaava työvoia tulevaisuudessa, mitä Ukrainan tilanne merkitsee Suomelle jne.

Illalla sitten juhlittiin, kuunneltiin hyvää musiikkia ja tanssittiin aamun pikkutunneille asti.

Voimaannuttava risteily, taas jaksaa vaalikentillä!

eeva_ami_olli

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kokoomusristeily

Vauhdikas vaalikiertuepäivä

Lauantai 7.3.2015 klo 11:02 - Ann-M;ari Patshijew

Vauhdikas vaalikiertuepäivä piti sisällään Hesarin vaalivideon kuvaamisen Sanomatalossa ja naistenpäivän kunniaksi järjestetyn muotinäytöksen Vantaan Flamingossa.

Itse esittelin vaaliteemojeni ohella Saga Fursin, kotimaisen, uniikin turkistakin. Salossa valmistettu yksittäiskappale on värjättyä minkkiä. 

Meiju Suvas lauloi ja laulatti meitä ehdokkaita.

Lavalla esiintyi suurin osa Vantaalaisista eduskuntavaaliehdokkaista kaikisat puolueista.

Tapahtuma järjestettiin omin voimin ja hyvässä yhteistyössä, hyväntekeväisyyttä unohtamatta. Esiintymislavan läheisyydessä oli myös Turvakodin rullakko, johon sai tuoda tavaroita.

uutisankkuri.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaali, eduskunta, ehdokas

Pääministerin vanavedessä

Sunnuntai 1.3.2015 klo 22:58 - Ann-Mari Patshijew

Superlauantai 28.2.2015 piti sisällään melkoisen kierroksen.

Päivä kuljetiin pääministerin kintereillä.

Aamu aloitettiin Tikkurilassa,jossa kahviteltiin uudella Dixin aseman kauppakeskuksessa sen jälkeen ajettiin Jumboon. Jumbon parkkipaikalla huomasin, että olin jättänyt rollupin tikun autoni katolle, josta se oli lennähtänyt alastulorampille poistuessani Dixistä. Eipä siis auttanut Jumbon jälkeen kuin kurvata takaisin Tikkurilaan ja sieltä vauhdilla Vihtiin. 

Tässä vaiheessa tiimiläisistä Juha lähti jakamaan flyeriani Myyrmanniin ja minä ja toinen tiimiläinen, Eeva, sitten suunnattiin Vihtiin. Siellä ystävälliset kokoomuslaiset korjasivat rollupin tikun, joka oli lyttääntynyt muutaman auton yläjyräyksestä.

Vihdistä ajoimme Espoonlahteen, jossa parkkipaikan etsiminen Lippulaivan ympäristöstä vei tovin.  Eeva hyppäsi autosta ulos, jotta ehti jakamaan flyeriani torille, itse piipahdin paikalla vain kymmenkunta minuuttia jonka jälkeen jatkoimme matkaa Nuuksioon, Haltian ulkoilualueelle. Siellä meno oli rauhallisempaa kuin torilla.

Viimeisenä lähdimme Matinkylän Iso Omena-kauppakeskukseen, jossa samanmoinen parkkipaikkarumba kesti 20 minuuttia. 

Tiukkatahtisen päivän jälkeen olo on aina yhtä hämmentynyt. Sitä miettii, että onko ehtinyt kunnolla puhua tarpeeksi ihmisten kanssa, ja se harmittaa että siirtymisiin menee niin paljon aikaa. Pääministerin mukana on mukava kulkea, sillä hän vetää aina ihmisiä ympärilleen ja silloin on hyvä keskustella ihmisten kanssa maan polttavista asioista.

Vaalien lähestyessä tahti tulee kiihtymään. Kultaakin arvokkaampia ovat kaikki rinnallani kulkevat tiimiläiset, jotka jaksavat pyyteettömästi auttaa uutta ehdokasta matkalla uuteen työhön. Tämä matka on poikkeuksellisen pitkä työhaastattelu.

espoonlahti.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit, ehdokas, Alexander Stubb